joi, 26 august 2010

De la colegul Ghering, care incepe sa scape de frustrarile despre care vorbeam zilele trecute...

Nu inteleg de ce mi-e dat mie sa trec prin chestii de genu asta - ''mutari la mai bine''... Frate, deja am trecut de doua ori prin cacaturi de genu asta si nu e chiar asa. Sau ma rog o fi la mai bine dar nu pt noi.... Si dupa prima eram gata sa bag mana in foc ca integrarea la rtv avea sa fie o strutocamila total anapoda. Si asa a fost

Si in tv sport (culmea, tot in republica...) a fost totu' lapte si miere pana la mutarea in pache, sport.ro, bla bla, fara legatura.

Ei bine, la fel s-a intamplat si din floreasca-n casa presei - o sa-ti trimit lita si niste poze din casa groazei si a comunismului si a holurilor mari, reci, de spital de la cernobal - poze pe care le-am facut in primele zile, in care deja eram oripilat de tot ce ne inconjura, inclusiv decorul ros-albastru al redactiei.

Ca intotdeauna, eu ajung mereu pe final - uneori chiar ma gandescdaca nu vin cu tot cu ghinion... la spartul petrecerii - toata lumea plecase in gsp si mi-am gasit si eu un loc in floreasca (ma rog, mi-a gasit adi barna)... ca toate au fost bune si frumoase un an, ok, am inteles, si dupa atata vb goala ajung si la ideea principala:

DE CE NU A FACUT NIMENI NIMIC? nimeni... nimic... in mom in care a fost pisat omu care de bine de rau ne adunase pe toti din 4 mari si 4 zari si incropisem o semi-redactie care baga ca migu fara sa aiba nimic (in afara de salarii :) ), dar mai ales baga de drag... eu, cel putin, nu simteam cum trece timpu', si in zilele in care stateam de la 9 la 2 juma, si in alea in care eram de la 10 la 10 (desigur, mai putine :)) ) ...

DE CE NU A FACUT NIMENI NIMIC? in primele zile in care au inceput sa se intarzie cu salariile, poate nu va amintiti ca de la mutarea in rtv a fost asa, inclusiv cu banii luati dupa craciun sau revelion desi trebuiau inainte..

DE CE NU A FACUT NIMENI NIMIC? in momentul in care o parte ne-am dat seama ca ''golanii s-au facut afaceristi'' ... au continuat sa cotizeze la casa lor de muisti... in loc sa-i punem la punct, am stat o parte sus la ziua si am ascultat ca prostii cum se disculpa si ne mintea ca pe copii

DE CE NU A FACUT NIMENI NIMIC? in momentul in care, printr-o intamplare intamplatoare -desi poate unii cred ca sunt mare hacker- am putut sa demonstram cum suntem mancati din interior de unu pe care il credeam fratele nostru...

NU VA MAI PLANGETI CA NU MAI E TELESPORT SI VEDETI-VA IN CONT DE TREABA LA RTV, ''ACASA'' TV, DOLCE, DIGI, GSP SI PE UNDE MAI SUNTETI, PT CA DACA AREM CU ADEVARAT UNITI IN MOMENTELE GRELE SI NU NUMAI LA BERE ATUNCI POATE ERA ALTFEL...

8 comentarii:

  1. La prima intrebare DE CE NU A FACUT NIMIC referirea, este, probabil, la mine. Ala a fost primul semn ca "cineva" era pus pe decimat. Vis-a-vis de aceasta prima intrebare am ceva de povestit, ca sa vedeti ca omul se lamenteaza mereu, dar nu face nimic. Am asistat, fara sa am vreun amestec, la fenomenul numit "tare-n clanta, dar caracter indoielnic si gaina":

    1. Prima zi (cand am fost suspendat)
    Forfota mare pe holuri, murmur ("noi nu mai muncim"). Cel putin 25 de oameni erau hotarati sa faca ceva. Telefoane, mailuri, scandal, adunari la Ziua, jos, sfaturi, initiative. Subliniez: fara vreun amestec de-al meu!

    2. A 2-a zi
    "Mergem la Enachescu sa-i spunem ca greseste. Punem piciorul in prag".

    3. A 3-a zi
    Se strang vreo 20 de oameni care stabilesc o zi sa mearga la Enachescu.

    4. A 4-a zi
    Raman vreo 15. Se amana pentru sapatamana viitoare.

    5. A 7-a zi
    Au ramas mai putin de 10. Unii pleaca in concediu, altii nu raspund la telefon.

    6. a 8-a zi
    7 oameni se intalnesc la cafenea si se hotarasc sa mearga, in sfarsit, la biroul oval. Se ajunge sus, in redactie. Doi pleaca acasa, doi au filmare. Raman trei. In fata usii lui Enachescu ajunge unul singur. Il voi nominaliza mai tarziu.

    Mai e ceva de spus? Nu asteptam osanale si aplauze pentru ce facusem acolo. Eu doar angajasem si pusesem pe picioare o redactie, dar cei care au venit, s-au impus pe coatele si competenta lor. Meritul meu e ca am avut incredere in ei (si o greseala, daca stam sa ne gandim ca am avut chiar in toti). De altfel, i-am si rugat pe toti sa stea linistiti, pentru ca e razboiul meu si ar trebui sa-si apere jobul. E vorba doar de caracter si aici ii felicit pe baietii din Regie, care s-au strans si s-au dus la Enachescu. Nu o data, nu de doua ori, ci de trei ori.

    Vlad are perfecta dreptate in tot ceea ce a scris mai sus. Toti, mai ales eu, ne-am facut-o cu mana noastra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca o completare: Ulterior, Vlad, Indianu, Chiritoi (scuze daca am omis pe cineva) au fost la Enachescu. N-au rezolvat nimic, dar macar au facut-o. Cert e ca oamenii care l-au infruntat pe acest om, sau pur si simplu n-au fost de acord cu el, au fost eliminati: Ina, eu, Vlad, Red, Chiritoi (mai tarziu) suntem doar cateva exemple. Dar ne-am pastrat coloana si n-am facut doar sa ne lamentam pe bloguri si sa lasam commenturi anonime pe pagina de media sau reporter virtual. Asa ca, cheer up! Avem multe de facut de acum incolo, pe unde suntem (e valabil si pentru cei care au ramas pe dinafara).

    RăspundețiȘtergere
  3. n-am ajuns niciodata la birou la vlad cu treaba asta, poate doar indianu si chiritoi.

    vlad. ala mai mic, vlad.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu ai ajuns odata cu mine :)) Nu toti odata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce-si mai rad unii in barba cand vad ca aia pe care i-au batjocorit si-au facut site de frustrari. Iar ei in loc sa fie in celulele de la DNA, stau si numara fisic dupa fisic in birouri luxoase cu usile inchise.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tu daca nu esti frustrat cum de ai scris ce ai scris mai sus?!?!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta este trist ca mereu cand noi Regia am decis sa facem ceva am fost cam singuri, exceptand prima data cand ai fost si tu Madalin si Vali "Cap" si Dorina etc. La ultimele doua intalniri din pacate am fost singuri, chiar am vrut sa intram peste Enachescu in birou ca nu voia sa iasa sa vb cu noi, iar intr-un final cand s-a decis sa iasa e spus ceva de genu "hai ca m-am plictisit de fitzele voastre" (frumoasa atitudine). In fine cert e ca totul s-a dus in jos, am fost mintiti in permanenta, suntem mintiti si acum cand apropos, emisia Telesport e in loop de 2 saptamani :)

    RăspundețiȘtergere
  8. pai daca Sergiu Panaite seful marioneta a pus capul inainte sa nu intrati peste el..:)) cand era vb de sedinta redactia nu se baga..numai labari si pupincuristi..

    Cosmin

    ps: vlad enachescu..ma pish pe tine! :))

    RăspundețiȘtergere